Россия: Как я вижу мир своими глазами

Dostal jsem za úkol se na týden ubytovat na Google News. Tento portál jsem vlastně nikdy nepoužíval. Supr je, jak si to hezky můžete vyfiltrovat podle země a taky podle toho, o čem ta země pííííše. Někoho určitě zarazilo, že se velmi těžkopádně chodí ve výpisu zpráv do minulosti, jakože i do tý nedaleký. Do budoucnosti ovšem hůř. Ale taky to de, Google všechno umí.

Po tom, co jsem se kulišácky prohrabal filtrací po jednom dni, jsem sepsal všechny země, o kterých se v Rusku zmiňují. A sepsal jsem všechny. Za těch pět pracovních dnů. Trochu jsem se domníval, že se bude probírat země soudruha Obamoviče, ale zase tak moc ne. A myslel jsem si, že se bude trochu tutlat situace v Sýrii, hlavně s angažováním Ruska, ale zase tak moc ne. V sobotu byly všechny novinky, pochopitelně, o havarovaném ruském letadle v Egyptě. Tak to jsem tam nedal, aby si Egypt nevyžral první místo. Už takhle se v žebříčku umístila Vídeň, která je tam jen kvůli nějakýmu summitu nebo co to bylo, moc jsem to nečetl ty zprávy. Což jsem asi moch, ale zas tak moc ne.

Takže. Mám tu tabulku a taky nějakej ten grafiček sem dám, třebas dobrej koláčovej. Emeryknpájovej.

PořadíZeměČetnost
1Sýrie26,98 %
2USA20,63 %
3Rakousko11,11 %
4Ukrajina7,94 %
5Afghánistán4,76 %
5Pákistán4,76 %
5Írán4,76 %
6Nový Zéland3,17 %
6Izrael3,17 %
6Austrálie3,17 %
7Indie1,59 %
7Čína1,59 %
7Kanada1,59 %
7Turecko1,59 %
7Velká Británie1,59 %
7Palestina1,59 %
Mapa
Zobrazení podílů na mapě.

Vytvořil jsem nejhorší graf na světě. Je na starým papíře, ale voní hezky. Moc hezky. Výborná věc: věci z excelu jdou krásně kopírovat do illustratoru. Jen to pak osekat o ty všechny clipping mask je trochu zkouškou neosahávání se z nudy.

Přenádherný graf
Vizuální znázornění údajů z tabulky výše. Je to ještě na papyru.

Spíš to vypadá jak kolotoč štěstí. Ještě obsadit Poulíčka. Možná někdy příště při troše nudění, pokud to tedy nebude inklinovat k osahávání. Osahávání hedvábně měkkých polštářů. Na spaní.

USA byla semtam jmenována společně se Sýrií. Rakousko zasejc kvůli té schůzi, která se odehrávala ve Vídni. Na Ukrajině se válčí, v Afghánistánu zase řádí Taliban. Jako nejnižší je Palestina, jakože Palestinská autonomie.

Putin na medvědovi ničí asteroid svými laserovýma očima. CNN zpráva.
A takhle se pěkně hovoří o Rusku v zahraničí.

Takže пока пока.

Asi publikoval 1. 11. 2015.

Vladin_

Malý pán ve svém životě. Ideální společník noci. Cokoliv dělám, dělám se svými gekony, jenže je to furt nezajímá.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *