Hodnocení analýzy slečny M.

Takže, slečna M. a také slečna kolegyně M. a také majitelka WordPressového portálu Digitalist by Michaela pro mladé a nadějné junáky, kteří tolerují absenci pluginu pro tvoření tabulek v systému WordPress (omluva slečně M.), analyzovala článek. Shodou naprostých náhod, které mi jsou stále záhadou, si slečna M. dobrovolně zvolila naprosto totožný článek, který jsem si naprostou náhodou zvolil i já. I to mi je záhadou. Emoce, které tedy vznikly touto záhadou, sublimují k aktu, kdy se pokusím analýzu slečny M. pomluvit na všech frontách!

I want a WIN!
Člověk nesmí otálet.

Já ani nevím, jak taková analýza má pořádně vypadat (ani ten Allan Bell mi moc nepomohl, ale moc se snažil, to zasejc jo). Nedokážu zhodnotit, zda jsem v druhém řádku sedmnáctého odstavce udělal s životem neslučitelnou chybu, nebo ne. Takže to spíš zhodnotím tak, jak se mi to líbí.

Úvod

Slečna M. použila skvělé slovo „jednotlivina“ v kontextu čtení textu jako celek. Je tam mnoho pěkných slov, které se mi líbí. Navíc je i přiložen odkaz na analyzovaný článek. To hodnotím jako nesmírně přínosné a praktické. Velmi chválím a jsem nadšen.

Zbytek analýzy

Pohodička. Myslím, že slečna M. vyzdvihla vše tak, jak by i Allan Bell učinil (plus by k tomu přidal nějaký ty svý analytický shenanigans). Události jsou příjemně rozebrány, časová linie dává mnohem větší smysl než v mé analýze. S titulkem a s perexem jsem si dal – na první pohled naprosto zřejmé – větší práci nežli slečna M. Ale zase na druhou stranu, kdo by to četl. Jednoduché shrnutí je nejspíš stejně lepší. Já jsem teda rád, že nemusím číst něco dlouhýho a složitýho.

Více jsem se držel Bellovy osnovy. Analýzu jsem rozdělil dle něj přesně na „co“, „kdo“, „kde“, „kdy“. Zdálo se mi to pro přehlednou strukturu lepší. Slečna M. osnovu také dodržuje, jen ne tak přímo, jak já. Což není, myslelibychomlisi, špatně. Líbí se mi na konci analýzy, jak slečna M. příjemně vyzdvihla, že článek je spíše upozorněním na prolomení limitů; událost je rozhodnuta. Sám jsem na to chtěl také upozornit a zdůraznit, že vláda bude projednávat dva návrhy, přičemž oba počítají s prolomením. Ale nejspíše jsem to úmyslně smazal. To bude vončo.

Asi publikoval 1. 11. 2015.

Vladin_

Malý pán ve svém životě. Ideální společník noci. Cokoliv dělám, dělám se svými gekony, jenže je to furt nezajímá.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *